QUICK 3D PARTS – Αυτοματοποιημένο Σταθερό Σύστημα 3D Σάρωσης AUTOSCAN INSPEC – SHINING 3D

Στην αναβάθμιση των Σχεδιαστικών και Μετρητικών δυνατοτήτων της προχώρησε η εταιρεία η Quick 3D Parts – Σταύρος Κούρτης, με την προμήθεια τοu  Συστήματος Αυτοματοποιημένης Τρισδιάστατης Σάρωσης Autoscan Inspec της SHINING 3D από την εταιρεία μας QCONTROL.

H Quick 3D Parts, ειδικεύεται στις 3D Εκτυπώσεις και την Προτυποποίηση. Είναι εδώ και 10 χρόνια ηγέτιδα δύναμη στην Ψηφιοποίηση της παραγωγής εξατομικευμένων ειδών στα οποία συμπεριλαμβάνονται μηχανολογικά εξαρτήματα, υλικά αρχιτεκτονικής, ιατρικά εξαρτήματα έως και αεροπορικό υλικό.

Το Autoscan Inspec της SHINING 3D επιλέχθηκε για την τελειοποίηση του κύκλου ανάπτυξης ενός προϊόντος ξεκινώντας από τον αντίστροφο σχεδιασμό και την μηχανολογική μελέτη, προχωρώντας στη συνέχεια με την προτυποποίηση, την παραγωγή του τελικού προϊόντος και ολοκληρώνοντας με τον ποιοτικό έλεγχο της παραγωγής.

Με την προσθήκη της τεχνολογίας τρισδιάστατης σάρωσης, στις διεργασίες της εταιρείας, αναβαθμίστηκαν αποτελεσματικά το αρχικό και το τελικό στάδιο του κύκλου σχεδιασμού ενός προϊόντος, αξιοποιώντας πλήρως τις δυνατότητες που προσφέρονται αντίστοιχα σε κάθε στάδιο:

  • Αντίστροφος Σχεδιασμός
    Συλλογή Σημείων Μέτρησης, Επεξεργασία των Σημείων, Δημιουργία Πλέγματος Τριγωνικών Επιφανειών (STL), Δημιουργία Επιφανειών NURBS, Δημιουργία Γεωμετρικών Στοιχείων (2D & 3D Features & Section Curves)

 

  • Ποιοτικός Έλεγχος
    Συλλογή Σημείων Μέτρησης, Σύγκριση των Σημείων με το CAD Model του Εξαρτήματος, Ανάλυση των Αποκλίσεων, Μέτρηση Διαστάσεων και Γεωμετρικών Ανοχών GD&T

Ο Αυτοματοποιημένος Σαρωτής (3D Scanner) Autoscan Inspec ανήκει στην σειρά Μετρολογίας (Υψηλής Ακρίβειας) της SHINING 3D. Διαθέτει εύρος σάρωσης: 100x100x75mm, ακρίβεια ≤10μm, αυτόματο περιστρεφόμενο/ανακλινόμενο 3 αξόνων τραπέζι και 2 κάμερες 5 Mega Pixels για σαρώσεις υψηλής ευκρίνειας. Επιπρόσθετα το συμπεριλαμβανόμενο λογισμικό διαθέτει τις προηγμένες τεχνολογίες τρισδιάστατης ψηφιακής απεικόνισης υψηλών προδιαγραφών της SHINING 3D, με σχεδόν 300 εγκεκριμένες πατέντες και περισσότερα από 100 πνευματικά δικαιώματα λογισμικών.

Σημαντικό ρόλο στην απόφαση προμήθειας του συγκεκριμένου συστήματος έπαιξε και η μακροχρόνια συνεργασία των δύο εταιρειών. Η ολοκληρωμένη υποστήριξη των συστημάτων της SHINING 3D από μηχανικούς της QCONTROL σε συνδυασμό με δεκαπέντε χρόνια εμπειρίας στην ενσωμάτωση των τρισδιάστατων (3D) τεχνολογιών μέτρησης στις διαδικασίες παραγωγής & αντίστροφου σχεδιασμού,  παρείχαν τη βεβαιότητα της εγγυημένης επιτυχίας υλοποίησης της επένδυσης ώστε να προχωρήσουν από την QUICK 3D PARTS.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           3d scanning