Καλάθι

κλείσιμο

Σεμινάρια Γεωμετρικών & Διαστασιολογικών Ανοχών (GD&T)

Στην QControl προσφέρουμε υπηρεσίες που καλύπτουν ανάγκες που ανήκουν σε ένα ευρύ φάσμα αναγκών, από την παροχή, τον έλεγχο και την συντήρηση εξοπλισμού και εγκαταστάσεων

  Το GD & T είναι μια συμβολική γλώσσα η οποία βασίζεται στην καθιερωμένη διεθνή τυποποίηση, στους κανονισμούς και στα ισχύοντα πρότυπα, όπως τα ISO 1101:2017,  ISO 8015:2011 και το ASME Y14.5:2009.

Aποτελεί πλέον το απαραίτητο εργαλείο που χρησιμοποιείται για τον γεωμετρικό ορισμό των μηχανολογικών κατασκευών και την απρόσκοπτη επικοινωνία σε θέματα σχετικά με την ερμηνεία  μηχανολογικών σχεδίων.
Η γλώσσα GD&T χαρακτηρίζεται από σαφήνεια και πληρότητα αφού χρησιμοποιεί συγκεκριμένα σύμβολα με τέτοιο τρόπο ώστε να εξαλείφονται τα περιθώρια παρερμηνείας.Η γλώσσα GD & T αναφέρεται στα τεχνικά σχέδια και στα τρισδιάστατα στερεά μοντέλα που παράγονται από υπολογιστή και τα οποία καθορίζουν την ονομαστική γεωμετρία αλλά και τις επιτρεπόμενες αποκλίσεις των διαστάσεων και της γεωμετρίας.
Παράλληλα, με τη χρήση της γλώσσας GD&T ενημερώνεται άμεσα και χωρίς περιθώρια λάθους το τμήμα Παραγωγής και Ποιοτικού Ελέγχου σχετικά με τον βαθμό ακρίβειας που απαιτείται κατά την κατασκευή και τον έλεγχο του κάθε χαρακτηριστικού του εξαρτήματος.
Το GD & T χρησιμοποιείται για:
Ι)  Τον ορισμό της ονομαστικής (θεωρητικά τέλειας) γεωμετρίας των εξαρτημάτων και συναρμολογημάτων.
ΙΙ) Τον καθορισμό της επιτρεπόμενης απόκλισης της μορφής και του μεγέθους μεμονωμένων χαρακτηριστικών.
ΙΙΙ) Τον καθορισμό της επιτρεπόμενης απόκλισης της θέσης και του προσανατολισμού μεταξύ των χαρακτηριστικών.Τα σεμινάρια Γεωμετρικών & Διαστασιολογικών Ανοχών (GD&T) που  διεξάγει η QControl έχουν σαν στόχο να ανακαλύψουν αλλά και να ξεπεράσουν οι καταρτιζόμενοι όλα τα προβλήματα και τις παγίδες της παραδοσιακής διαστασιολόγησης και της κατανόησης των ανοχών.
Στην αρχή του σεμιναρίου γίνεται αναφορά στα βασικά στοιχεία που συνθέτουν ένα μηχανολογικό σχέδιο. Κατόπιν, πέρα από την εκμάθηση των συμβόλων, της ορολογίας και των κανόνων των  Γεωμετρικών Ανοχών όπως αυτοί προδιαγράφονται στα ισχύοντα διεθνή πρότυπα, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην κατανόηση της δομής, της φιλοσοφίας και του σωστού τρόπου εφαρμογής του συστήματος GD&T.
Για το σκοπό αυτό στα σεμινάρια περιλαμβάνεται εκτεταμένη πρακτική εξάσκηση των συμμετεχόντων, με παραδείγματα από την κατανόηση και την ερμηνεία σχεδίων είτε από τη διεθνή βιβλιογραφία είτε από πραγματικά σχέδια που διαθέτουν οι συμμετέχοντες και χρησιμοποιούν στην καθημερινότητα τους.Εισηγητής των σεμιναρίων GD&T είναι κ. Γιώργος Καϊσαρλής Δρ. Μηχανολογός Μηχανικός ΕΜΠ, με εικοσαετή εμπειρία στη Διαστασιολογική και Γεωμετρική ακρίβεια μηχανολογικών κατασκευών, στον Αντίστροφο Σχεδιασμό και στη χρήση Μετρητικών Μηχανών Συντεταγμένων CMM.
Ο Δρ. Καϊσαρλής διεξάγει ήδη με μεγάλη επιτυχία τα σεμινάρια GD&T εδώ και πολλά χρόνια στο εξωτερικό.

Τα σεμινάρια:
– Χρηματοδοτούνται από το ΛΑΕΚ (0.45%)
– Απευθύνονται σε όλα τα τμήματα της επιχείρησής σας αλλά κυρίως στον Σχεδιασμό, τον Ποιοτικό Έλεγχο αλλά και την Παραγωγή
– Πραγματοποιούνται σε ολιγομελή τμήματα
– Μπορούν να διεξαχθούν είτε στην έδρα της εταιρείας μας στην Αθήνα είτε στην έδρα της επιχείρησής σας.

Kατεβάστε το σχετικό ερωτηματολόγιο Σεμινάρια Γεωμετρικών & Διαστασιολογικών Ανοχών (GD&T) σε μορφή pdf.   Θα εκπλαγείτε!!!

ΣΧΟΛΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ

«Ο σχεδιασμός ποιοτικών και λειτουργικών εξαρτημάτων και συναρμολογημάτων απαιτεί την εφαρμογή του προτύπου GD&T σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο.

Το σεμινάριο GD&T της QCONTROL μας έδωσε την δυνατότητα κατανόησης των σύγχρονων τρόπων γεωμετρικού προσδιορισμού και ελέγχου των διαστάσεων.

Ο εισηγητής Δρ. Γιώργος Καϊσαρλής μεθοδικά και απλά μας ανάλυσε την φιλοσοφία και τον σωστό τρόπο εφαρμογής του συστήματος GD&T στον σχεδιασμό και έλεγχο μηχανολογικών κατασκευών.»

Ιωάννης Κρασσάς
Engineering Dpt Supervisor
Technical Dpt & New Investments
ΕΛΒΑΛ Α.Ε.

«H συνεχή αναβάθμιση του ποιοτικού ελέγχου της εταιρίας μας είναι για μας πάγια στρατηγική. Εκτός από την διάθεση του πιο σύγχρονου εξοπλισμού, δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα και στην εξέλιξη του ανθρώπινου δυναμικού.

Τα σεμινάρια GD&T που διοργανώνει η QCONTROL, ταίριαξαν απόλυτα σε αυτή την φιλοσοφία μας. Τα σεμινάρια αναλύουν ολοκληρωμένα όλα τα ισχύοντα πρότυπα και δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στις μεθόδους μέτρησης κατά τον ποιοτικό έλεγχο και στην αποφυγή σφαλμάτων από τον σχεδιασμό.

Ο εισηγητής κ. Καϊσαρλής είναι ένας ξεχωριστός εκπαιδευτικός.Κατάφερε με ένα απλό και κατανοητό τρόπο, με πολλά παραδείγματα και εστιάζοντας στις εφαρμογές μας, να καλύψει το αντικείμενο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.»

Γεώργιος Γκαβάς
Υπεύθυνος Διασφάλισης Ποιότητας
VETA ΑΕΒΕ

Scroll To Top
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση των cookies από εμάς.