BOUKIS CNC – Λογισμικό Μέτρησης και Αντίστροφου Σχεδιασμού VERISURF

Στην αναβάθμιση των Σχεδιαστικών και Μετρητικών δυνατοτήτων τους προχώρησε το μηχανουργείο BOUKIS CNC, μέσω της ενσωμάτωσης του λογισμικού μέτρησης και αντίστροφου σχεδιασμού Verisurf στις παραγωγικές τους διαδικασίες. Η επιλογή του Verisurf έγινε συμπληρωματικά στον Φορητό Μετρητικό Βραχίονα με κεφαλή Laser Scanning και στην Αυτόματη CMM, που έχει προμηθευτεί το μηχανουργείο από την QCONTROL.

Το Verisurf είναι το κορυφαίο παγκοσμίως λογισμικό «μέτρησης βασισμένη σε τρισδιάστατα μοντέλα» και χρησιμοποιείται από κορυφαίους κατασκευαστές όπως Boeing, Honda κ.α.  Είναι συμβατό με όλους τους τύπους διαστασιολογικών μετρητικών συσκευών όπως Laser Trackers, Optical Trackers, Measuring Arms, Structured Light Scanners, Handheld Scanners και Bridge Type CMM, των περισσότερων κατασκευαστών παγκοσμίως. Είναι ιδανικό στην διαχείριση των νεφών σημείων, που δημιουργούνται από την σάρωση με ένα μετρητικό βραχίονα με laser scanning ή από ένα φορητό σαρωτή laser, προσφέροντας δύο λειτουργίες:

Αντίστροφο Σχεδιασμό
Συλλογή Σημείων Μέτρησης, Επεξεργασία των Σημείων, Δημιουργία Πλέγματος Τριγωνικών Επιφανειών (STL), Δημιουργία Επιφανειών NURBS, Δημιουργία Γεωμετρικών Στοιχείων (2D & 3D Features & Section Curves)

     

Ποιοτικό  Έλεγχο
Συλλογή Σημείων Μέτρησης, Σύγκριση των Σημείων με το CAD Model του Εξαρτήματος, Ανάλυση των Αποκλίσεων, Μέτρηση Διαστάσεων και Γεωμετρικών Ανοχών GD&T

Η μοναδικότητα του Verisurf προέρχεται από τις πιστοποιήσεις που διαθέτει για  Model Based Definition –  ASME Y14.41-2012, Model Based Enterprise – ISO 10303, NIST Project – STEP AP242, I++ DME Communication Protocol (Consortium of European automobile manufacturers: Daimler, Audi, BMW, Opel, Volkswagen, Porsche, and Volvo), ISO 22093:2011 – Future 2016 & PTB Certification 2021.

Η QCONTROL είναι επίσημος αντιπρόσωπος του λογισμικού Verisurf στα Βαλκάνια και την Κύπρο. Το Verisurf είναι συμβατό με τους Αρθρωτούς Βραχίονες της LK Metrology και τους Σαρωτές Laser – Δομημένου Φωτισμού της Shining 3D που επίσης προμηθεύει η εταιρεία. Στα πλαίσια γνωριμίας του Verisurf στην Ελληνική βιομηχανία προσφέρονται 60 ημέρες δωρεάν δοκιμής, συμπεριλαμβανόμενης εκπαίδευσης από Έλληνες τεχνικούς.