Matrix Pack: Εγκατάσταση 3D Laser Scanner Freescan Combo της Shining3D

Matrix Pack: Εγκατάσταση 3D Laser Scanner Freescan Combo της Shining3D

 width=

Με μεγάλη μας χαρά, η QCONTROL ανακοινώνει τη συνεργασία με την εταιρεία Matrix Pack για την προμήθεια του 3D Laser Scanner Freescan Combo της SHINING 3D και την εκπαίδευση στην τρισδιάστατη σάρωση αντικειμένων, καθώς και στον αντίστροφο σχεδιασμό βασισμένο στα δεδομένα σάρωσης.

 width=

Με κινητήρια δύναμη μια οραματική αντίληψη που διαμορφώνει το μέλλον των λύσεων συσκευασίας, η αποστολή της Matrix Pack είναι σαφής: να γίνει ο πρωταρχικός παγκόσμιος και βιώσιμος πάροχος λύσεων συσκευασίας σε Wet & Dry Molded Fiber.

Η Matrix Pack στοχεύει στη δημιουργία συσκευασιών που δίνουν προτεραιότητα στην υγιεινή, διατηρούν υψηλά πρότυπα ποιότητας και υποστηρίζουν τη βιωσιμότητα. Αυτό επιτυγχάνεται με τη συνεχή προσθήκη νέων προϊόντων, την εξερεύνηση καινοτόμων υλικών και την επένδυση σε προοδευτικές λύσεις, παραμένοντας πάντα ανταγωνιστική.

Με αφοσίωση στην συνεχή τεχνολογική πρόοδο, πραγματοποιεί καινοτόμα βήματα με πρωτοποριακή έρευνα προηγμένων υλικών και την εφαρμογή έξυπνων και βιώσιμων διαδικασιών παραγωγής.

Πιστή στη στρατηγική της για συνεχή εξέλιξη, αποφάσισε να αναβαθμίσει το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης σε συνεργασία με την εταιρεία μας. Η αναβάθμιση αυτή περιλαμβάνει την προμήθεια ενός 3D Σαρωτή Laser, Εξειδικευμένου Λογισμικού Αντίστροφου Σχεδιασμού, Σκληρόμετρου Υπερήχων και Μετρητικού Μικροσκοπίου.

Ο νέος εξοπλισμός θα επιτρέψει στην Matrix Pack να:

  • Βελτιστοποιήσει τις διαδικασίες αντίστροφου σχεδιασμού και διαστασιολογικού ελέγχου
  • Αναπτύξει νέα προϊόντα συσκευασίας, όπως τα κύπελα Fiber, τα οποία χαρακτηρίζονται από οργανικές ελεύθερες μορφές
  • Διασφαλίσει την ποιότητα στην κατασκευή και συντήρηση των εξαρτημάτων και των καλουπιών της παραγωγής

 width=  width=

Ειδικά για την ενσωμάτωση της τεχνολογίας Laser Scanning στις παραγωγικές διαδικασίες της Matrix Pack, η ομάδα R&D, με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Κυριακάκη, ανέπτυξε σε συνεργασία με τους μηχανικούς της QCONTROL τις διαδικασίες των διάφορων σταδίων αντίστροφου σχεδιασμού, προσαρμοσμένες στα προϊόντα της εταιρείας.

Έτσι πριν από την επιλογή του συστήματος και του λογισμικού, πραγματοποιήθηκαν δοκιμές που περιλάμβαναν:

  • Μεθοδολογίες laser σάρωσης και βελτιστοποίησης της αποτύπωσης
  • Κατάλληλη δημιουργία και επεξεργασία του STL
  • Αυτοματοποίηση του 3D σχεδιασμού με βάση το STL
  • Έλεγχο του 3D μοντέλου (από Reverse Engineering ή Quality Control)

Αυτές οι δοκιμές εξασφάλισαν την αποτελεσματική ενσωμάτωση της νέας τεχνολογίας στις διαδικασίες της Matrix Pack, προσφέροντας βελτιστοποιημένα και ακριβή αποτελέσματα.

Τελικά, επιλέχθηκε το 3D Laser Scanner Freescan Combo της SHINING 3D λόγω της εξελιγμένης τεχνολογίας του, ιδανικό για την εφαρμογή της Matrix Pack, διαθέτοντας:

  • Τρεις λειτουργίες σάρωσης: Ταχείας, Μεγάλης Ανάλυσης και Δυσπρόσιτων Μορφών, με πλέγμα από 26 μπλε lines, 7 παράλληλες μπλε lines, και 1 μπλε line για μεγάλη ακρίβεια.
  • Ακρίβεια από 0,02mm
  • Ταχύτητα σάρωσης 1,860,000 points/s
  • Ανάλυση σάρωσης από 0.01mm
  • Λογισμικό με εξελιγμένες λειτουργίες απλοποιημένου αντίστροφου σχεδιασμού

Ευχαριστούμε θερμά την Matrix Pack για την εμπιστοσύνη και την προτίμησή της στα προϊόντα μας, καθώς και για την επιλογή της QCONTROL ως συνεργάτη για την προμήθεια εξοπλισμού ποιοτικού ελέγχου.

Η QCONTROL είναι η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις μετρολογίας Laser Scanning. Με περισσότερα από 30 εγκατεστημένα συστήματα Laser σάρωσης στη βιομηχανία κατεργασίας μετάλλων και πλαστικών, η QCONTROL εξασφαλίζει την παροχή κορυφαίων τεχνολογιών και λύσεων στους Έλληνες παραγωγούς.

 width=   width=