• Εγκατάσταση Μετρητικού Αρθρωτού Βραχίονα NIKON MCAx S30+ με Σαρωτή Laser NIKON H120 και Λογισμικό VERISURF.
  •  width=QCONTROL: Η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που καλύπτει εφαρμογές Μετρολογίας Laser Scanning με Tactile Probing.

 

Η ETEM GESTAMP Automotive στην Βουλγαρία προχώρησε στην αναβάθμιση των διαστασιολογικών μετρήσεων με την προμήθεια από την QCONTROL ενός Μετρητικού Αρθρωτού Βραχίονα NIKON ΜCAx S, εξοπλισμένου με τον κορυφαίο Σαρωτή Laser NIKON H120 και με το πιο σύγχρονο μετρητικό λογισμικό VERISURF. Από το 2011, η QCONTROL είναι σημαντικός συνεργάτης της ETEM GESTAMP Automotive προσφέροντας εξειδικευμένες λύσεις σε σύγχρονα συστήματα διαστασιολογικών μετρήσεων, από Υψομετρικούς Γράφτες και CMM έως Οπτικά Συστήματα Μέτρησης και Συστήματα Laser Ευθυγράμμισης.

Η ETEM GESTAMP Automotive διακρίνεται για την αφοσίωσή της στην ανάπτυξη και την παραγωγή νέων προϊόντων αλουμινίου που αποτελούν ουσιαστικό κομμάτι στις αυτοκινητοβιομηχανίες. Μέσα από συνεχή προσπάθεια και εξέλιξη των τεχνολογιών της, έχει καταφέρει να καθιερώσει την θέση της ως ο κορυφαίος παραγωγός εξαρτημάτων αλουμινίου στην βιομηχανία αυτοκινήτων παγκοσμίως.

Η δέσμευσή της στην παραγωγή υψηλής ποιότητας και καινοτόμων προϊόντων ανταποκρίνεται απόλυτα στις αυξανόμενες απαιτήσεις του κλάδου. Ο νέος μετρητικός βραχίονας δεν συμπληρώνει απλά τον ποιοτικό έλεγχο της εταιρείας, με αποσυμφόρηση των εργασιών των  CMM, αλλά προσφέρει σημαντική αναβάθμιση για μια πληθώρα εφαρμογών όπως:

  • Μετρήσεις μεγάλων τεμαχίων εντός της παραγωγής
  • Μέτρηση και διαστασιολόγηση μορφών προφίλ
  • Ρύθμιση και Έλεγχος των JIG της παραγωγής
  • Σάρωση των καλουπιών για έλεγχο και σχεδιασμό διορθώσεων

 width=     width=

Επιλογή του ΜΕΤΡΗΤΙΚΟΥ ΑΘΡΩΤΟΥ ΒΡΑΧΙΟΝΑ NIKON MCAx S30+ με LASER SCANNER H120 width=

Η επιλογή της φορητής CMM της Nikon Metrology από την ETEM GESTAMP Automotive βασίζεται σε δύο ουσιαστικούς λόγους.

  1. A. Η Nikon Metrology είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένη για την προηγμένη τεχνολογία της στον τομέα του μετρητικού εξοπλισμού παρέχοντας:

Καινοτόμα τεχνολογία: Η Nikon Metrology αναπτύσσει πρωτοποριακά συστήματα μέτρησης ενσωματώνοντας τις πιο πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών.
Ποιότητα κατασκευής: Τα προϊόντα της Nikon Metrology διακρίνονται για την υψηλή ποιότητα κατασκευής και την αξιοπιστία τους στις μετρήσεις. Η ακρίβεια και η αξιοπιστία αποτελούν ουσιαστικά χαρακτηριστικά της μετρητικής τους τεχνολογίας.

  1. B. Ο μετρητικός βραχίονας της NIKON προσφέρει το πιο εξελιγμένο σύστημα στον κλάδο. Με ελαφριά κατασκευή από ανθρακονήματα, 7 άξονες ελευθερίας και διακριβωμένη ακρίβεια (για εύρος μέτρησης 3μ, 0,057mm Probing accuracy και 0,064mm Scanning accuracy) βάση ISO 10360-12. Επιπρόσθετα, ο αναμφισβήτητα καλύτερος σαρωτής laser της αγοράς, NIKON H120, διαθέτει ακρίβεια 0,007mm, ταχύτητα, και ικανότητα σάρωσης γυαλιστερών επιφανειών, παρέχοντας απίστευτες λεπτομέρειες και ακρίβεια στις μετρήσεις, ακόμη και με σκόνη, γρατσουνιές και εκδορές.

 width=     width=

Επιλογή του ΜΕΤΡΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ VERISURF

Η επιλογή του VERISURF βασίστηκε σε πολλά μοναδικά προτερήματα που προσφέρει το λογισμικό. width=

Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του Verisurf, ειδικά έναντι των συνηθισμένων λογισμικών DMIS, είναι η διαχείριση τεράστιου αριθμού σημείων που δημιουργούνται από συστήματα σάρωσης. Ενώ τα κλασικά λογισμικά DMIS δημιουργούν δύσχρηστο κώδικα με εκατομμύρια σημεία (XYZ) και σχεδόν κανένα εργαλείο διαχείρισης αυτών, το Verisurf προσφέρει τα πιο σύγχρονα εργαλεία CAD της Mastercam, βελτιστοποιώντας τη διαχείριση αυτών των δεδομένων.

Το Verisurf αποτελεί το πιο σύγχρονο και τελευταίας τεχνολογίας μετρητικό λογισμικό που βασίζεται στις λειτουργίες της Mastercam. Φορτωμένο με καινοτόμα εργαλεία, απλοποιεί τις μετρήσεις επαφής και σάρωσης, παρέχοντας ασύγκριτη ακρίβεια και αποτελεσματικότητα στους χειριστές.

 width=

Το Verisurf ξεχωρίζει για τις πιστοποιήσεις στον τομέα του Model Based Definition (ASME Y14.41-2012), Model Based Enterprise (ISO 10303), NIST Project (STEP AP242), I++ DME Communication Protocol, ISO 22093:2011, και PTB Certification.

Το Verisurf Inspection Suite είναι εύκολο στην εκμάθηση και στη χρήση, προσφέροντας γρήγορη ροή εργασιών Ευθυγράμμισης / Επιθεώρησης / Αναφοράς. Κατά τη δημιουργία προγραμμάτων επιθεώρησης, τα δεδομένα GD&T μπορούν να επεξεργαστούν και να δημιουργηθούν επιπρόσθετοι σχολιασμοί ώστε να συμμορφώνονται με όλες τις απαιτήσεις.

Επιπλέον, το Verisurf διαθέτει πλήρη εργαλεία CAD για τον σχεδιασμό και αντίστροφο σχεδιασμό εξαρτημάτων και καλουπιών, καθώς και μοναδικά εργαλεία για το σετάρισμα των Jigs μέσω της λειτουργίας Built and Inspect.


Επιλογή της QCONTROL

 width=

Οι λόγοι προτίμησης της QCONTROL ως συνεργάτη για το συγκεκριμένο έργο στηρίζεται στους τέσσερις πυλώνες λειτουργίας της εταιρείας:

  • Ποιότητα των υπηρεσιών και προϊόντων: Η QCONTROL έχει αποδείξει ότι μπορεί να παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και προϊόντα στις βιομηχανίες σε ανταγωνιστικό κόστος. Αυτό επιτυγχάνεται με έμπειρους καταρτισμένους μηχανικούς που είναι χρόνια στην ομάδα μας και τις μοναδικές συνεργασίες της εταιρείας με κορυφαίους κατασκευαστές του κλάδου όπως την NIKON, VERISURF, HITACHI, COMET, LK κλπ..
  • Εμπειρία: Από το 2011 η εταιρεία μας απαριθμεί  εκατοντάδες εγκαταστάσεις σε όλη την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων παρέχοντας λύσεις στον τομέα του εξοπλισμού ποιοτικού ελέγχου, με μια εντυπωσιακή γκάμα υποστηριζόμενων τεχνολογιών μέτρησης Διαστάσεων, ΜΚΕ και Ανάλυσης της Σύστασης και των Ιδιοτήτων Μετάλλων.
  • Καινοτομία και τεχνολογική πρωτοπορία: Η QCONTROL είναι η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που μπορεί να υποστηρίξει ουσιαστικά και ολοκληρωμένα εφαρμογές μετρολογίας με την χρήση Laser Scanner ή συνδυασμού χρήσης Laser Scanning με CMM, πέρα από τις κλασικές εφαρμογές αντίστροφου σχεδιασμού. Γενικότερα η προηγμένη τεχνογνωσία που έχουμε κατακτήσει σε καινοτόμες τεχνολογίες και μεθόδους μέτρησης για την βελτιστοποίηση των διαδικασιών διασφάλισης ποιότητας, αποτελεί στρατηγική επιλογή και δέσμευση απέναντι στους συνεργάτες μας.
  • Υποστήριξη και εξυπηρέτηση: Η βεβαιότητα για την ολοκληρωμένη υποστήριξη και εξυπηρέτηση της QCONTROL προσφέροντας λύσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των Ελληνικών βιομηχανιών, έχει οδηγήσει όλες τις κορυφαίες εταιρείες του κλάδου στην σύναψη μακροχρόνιων και εποικοδομητικών συνεργασιών μαζί μας.

 

Η QCONTROL επιτυγχάνει πραγματικές προόδους στον κλάδο της μετρολογίας, προσφέροντας όχι μόνο λύσεις μέτρησης, αλλά και γνώση καινοτόμων τεχνολογιών στις ελληνικές βιομηχανίες. Μέσω των δοκιμαστικών μετρήσεων, των υπηρεσιών μέτρησης, της ενοικίασης εξοπλισμού ή της εκπαίδευσης, διαμορφώνεται ένα πεδίο που δίνει τη δυνατότητα στις ελληνικές επιχειρήσεις να αντιληφθούν τις νέες τεχνολογικές προοπτικές και να εντοπίσουν νέες δυνατότητες για τον ποιοτικό έλεγχο.