Το Αρχαιολογικό Μουσείο προχώρησε στην προμήθεια της συσκευής 3D σάρωσης στα πλαίσια του έργου E-Skapani που υλοποιείται με την συνεργασία του E.K.E.T.A., του Διεθνές Πανεπιστήμιού Θεσσαλονίκης, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης και της ARX.NET AE.

Αντικείμενο του έργου είναι η αξιοποίηση των πρόσφατων εξελίξεων στον τομέα της 3D καταγραφής & επεξεργασίας, καθώς και στον τομέα της εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας, με στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων εργαλείων για τη διάγνωση, τη συντήρηση, την τεκμηρίωση και την ανάδειξη μνημείων και αντικειμένων του Γαλεριανού Συγκροτήματος, καθώς και την εικονική σύνδεση του Μουσείου με το Συγκρότημα, αλλά και την ίδια την πόλη.

Η επιλογή του 3D Σαρωτή EINSCAN HD της Shining έγινε λόγω της πολυμορφίας των εφαρμογών που καλύπτει και της εξελιγμένης τεχνολογίας.

Πιο συγκεκριμένα ο 3D Σαρωτής HD προσφέρει:

  1. Ακρίβεια: 0,040mm
  2. Ταχύτητα: 1.500.000 σημεία/sec
  3. Χειροκίνητη λειτουργία για Σάρωση Μεγάλων Αγαλμάτων
  4. Σταθερή λειτουργία με περιστρεφόμενο τραπέζι για Σάρωση Υψηλής Ευκρίνειας
  5. Ενσωματωμένη Ψηφιακή Κάμερα για Λήψη και Συνένωση της Εικόνας με το 3D Μοντέλο
  6. Αυτοματοποιημένες διαδικασίες για την δημιουργία αρχείων με τα 3D μοντέλα έτοιμα, είτε για 3D Εκτύπωση, είτε για Ψηφιακή 3D Απεικόνιση σε ιστοσελίδες και εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας.

 

 width=

Για να μάθετε πληροφορίες για την νέα συσκευή Einscan HX και παραδείγματα ενσωμάτωσης *3D μοντέλων σε ιστοσελίδες κάντε κλικ εδώ 

* για λόγους εμπιστευτηκότητας παρουσιάζονται γενικά μηχανολογικά εξαρτήματα. Σύντομα θα παρουσιάσουμε παραδείγματα εξαρτημάτων που έχουν ψηφιοποιηθεί από την εταιρεία μας.