Ανίχνευση Ατόμων με Πυρετό – Ανεβασμένη Θερμοκρασία – με Θερμοκάμερα / Θερμογραφία

Για την ανίχνευση ανθρώπων με συμπτώματα πυρετού – αυξημένης θερμοκρασίας σώματος –  με την χρήση μιας θερμοκάμερας απαιτείται μια εντελώς διαφορετική μεθοδολογία από αυτή που χρησιμοποιείται στις μετρήσεις με τα κλασικά θερμόμετρα υπέρυθρων IR. Ουσιαστικά δεν ενδείκνυται η απλή μέτρηση της θερμοκρασίας των ανθρώπων με την χρήση μιας θερμικής κάμεραςόπως πραγματοποιείται και με ένα θερμόμετρο IR υπέρυθρων. Για την κατάλληλη μεθοδολογία εντοπισμού ατόμων με αυξημένη θερμοκρασία – με την χρήση μιας θερμοκάμερας – παρακαλούμε όπως κατεβάσετε το σχετικό φυλλάδιο «Διαδικασία ανίχνευσης ανθρώπων με πυρετό με την χρήση μιας θερμικής κάμερας»

Οι θερμοκάμερες *FLIR A320 (online) και *FLIR E53, E75, E85 & E95 διαθέτουν την μοναδική λειτουργία «Tempscreen ή Automatic Temperature Compensator» για την Ανίχνευση Ανθρώπων με Ανεβασμένη Θερμοκρασία – Πυρετό – σε εγκαταστάσεις με συνωστισμένο κόσμο όπως Αεροδρόμια, Νοσοκομεία, Είσοδοι Εργοστασίων κλπ.. Η συγκεκριμένη τεχνολογία διαθέτει προ-ρυθμισμένους μεταβαλλόμενους συναγερμούς, που βοηθούν στην ανίχνευση ανθρώπων με πυρετό ανεξάρτητα από την θερμοκρασία του περιβάλλοντος.
(Έαν διαθέτετε ήδη μια θερμοκάμερα FLIR Exx παρακαλούμε όπως κατεβάσετε τις οδηγίες χρήσης για την ρύθμιση της λειτουργίας Screening Alarm από εδώ Οδηγίες Χρήσης Ανίχνευσης Πυρετού με τις Θερμοκάμερες FLIR Exx)

Η λειτουργία «Tempscreen» της FLIR βασίζεται στην αρχή ότι η θερμοκρασία ενός ατόμου με πυρετό είναι υψηλότερη τουλάχιστον κατά 1-2°C σε σύγκριση με την θερμοκρασία ενός υγιούς ατόμου. Ο σκοπός των ελέγχων με μια θερμοκάμερα είναι να διαχωρίσει τους ανθρώπους που είναι καλά από εκείνους που έχουν πυρετό και όχι για να μετρηθούν οι απόλυτες θερμοκρασίες των διερχομένων. Κατά τη διεξαγωγή μαζικών ελέγχων με την χρήση μιας θερμοκάμερας η τεχνολογία προσφέρει μεγαλύτερη ακρίβεια στην εύρεση ατόμων με αυξημένη θερμοκρασία από το να οριστεί απλά ένα όριο συναγερμού στους 38°C.
Έτσι οι  θερμοκάμερες με την συγκεκριμένη λειτουργία, καταγράφουν αρχικώς την θερμοκρασία των πρώτων διερχόμενων ανθρώπων και στη συνέχεια υπολογίζουν έναν μέσο όρο. Ο συναγερμός ρυθμίζεται αυτόματα στους +2°C από την μέση τιμή. Θέλοντας να λαμβάνεται υπόψη και η ενδεχόμενη αλλαγή των περιβαλλοντικών συνθηκών, ο μέσος όρος μεταβάλλεται και υπολογίζεται συνεχώς.

 

Μάλιστα, με το νέο λογισμικό FLIR Screen-EST, δίνεται η δυνατότητα αυτόματου εντοπισμού των ατόμων που εισέρχονται στο οπτικό πεδίο της θερμοκάμερας. Έτσι μετράται η θερμοκρασία των ατόμων σε μόλις λίγα λεπτά, επιτρέποντας  ταυτόχρονα στους χειριστές να ελέγχουν άτομα από απόσταση ασφαλείας, οπότε και να μετριάζεται η εξάπλωση της ασθένειας στο εργατικό δυναμικό.

* Οι αναφερόμενες θερμοκάμερες FLIR A320, E53, E75, E85 & E95 έχουν εγκριθεί από την Αμερικάνική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για χρήση ως εναλλακτική μέθοδος ελέγχου θερμοκρασίας σώματος για την ανίχνευση ανθρώπων με διαφοροποιήσεις στις θερμοκρασίες του δέρματος.
While governments outside the United States may choose from many different cameras, FLIR has a 510(k) filing (K033967) with the US Food and Drug Administration (FDA) for select camera models for use as an adjunct to other body temperature screening tools to detect differences in skin surface temperatures. These cameras include the FLIR Exx-Series, FLIR T-Series, FLIR A320.